Jdi na obsah
Jdi na menu
Pascha
Během velikonočních svátků se ve Finsku, stejně jako u nás, konzumují vajíčka ve všech možných podobách. Speciální a typické pro finskou kulturu jsou pak velikonoční dezerty. Velice oblíbený dezert Pascha vyráběný z ochuceného tvarohu, který se přecedí přes plátýnko a nechává 24 hodin v chladu odstát. Finové jej nejraději konzumují s ovocem a sladkým velikonočním bochánkem Kulitsa, který se pramálo liší od klasického českého mazance. Další oblíbenou sladkostí, která je neodmyslitelně spjata s finskými Velikonocemi, je žitná kaše Mamii. Kaše se tradičně vaří na kamnech celý den a poté se peče několik hodin v troubě. Finové si tento zvláštní dezert vychutnávají doplněný cukrem a smetanou.

Archiv
Kalendář
<< |
květen / 2025 |
>> |
Statistiky
Online: |
1 |
Celkem: |
58272 |
Měsíc: |
953 |
Den: |
48 |